BŘEČŤAN POPÍNAVÝ

V kosmetice se Břečťan popínavý používá jako součást péče o pleť, tělo i vlasy. Má výborné projasňující účinky, srovnává tón pleti. Podporuje činnost krevního oběhu, zlepšuje hojení k zánětům náchylné pokožky, snižuje výskyt aknózních ložisek, zjemňuje, čistí zanesené póry. Přidává se do pěsticích anticelulitidových gelů a krémů, zpevňuje pokožku. Ve vlasové kosmetice působí jako preventivní prostředek proti vším a také mírní padání vlasů či výskyt lupů. Zabraňuje šíření infekčních ložisek a plísní na pokožce hlavy. Může se používat ve formě olejových macerátů nebo extraktu.

V současné době se Břečťan popínavý používá jako léčivá bylina při katarech dýchacích cest. Sbírají se její listy, které se šetrně suší tak, aby si zachovaly přirozenou hořkou chuť a co nejvyšší podíl tříslovin, saponinů, glukosidu hederinu, organických kyselin a jódu. Tyto účinné látky ovlivňují srdeční činnost, činnost krevního oběhu. V menších dávkách rozšiřuje Břečťan popínavý cévy a podporuje jejich průchodnost. Odvar z listů břečťanu také podporuje přirozené funkce jater a žlučníku. Pro léčivé účely by se měl břečťan používat vždy po poradě s odborníkem na fytoterapii a naturopatii.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení