Hydrolyzed soy protein

Hydrolyzovaný sójový protein se získává pomocí hydrolýzy vyextrahovaných bílkovin ze sójových bobů rostliny Glycine Soja (sójové boby se vaří v kyselině sírové, následně je do roztoku přidán hydroxid sodný). Vzniká tak neviskózní kapalina, nerozpustná ve vodě, má jantarovou až oranžovou barvu a je bohatá na isoflavonoidy. Používá se v kosmetickém a potravinářském průmyslu. V organické kosmetice musí být používány sojové boby, které nebyly geneticky modifikované a musí splňovat podmínky, které definuje označení EcoCert. Nemá žádné negativní účinky na zdraví člověka ani životní prostředí.

V přírodní kosmetice je povolené množství koncetrace do 5%. Díky tomu, že obsahuje vysoké množství důležitých aminokyselin, je velmi oblíbenou přísadou výrobků pro péči o pleť a vlasy, na které působí jako kondicionér. Revitalizuje kožní mechanismy, udržuje kvalitativní funkce epidermu, stimuluje tvorbu kolagenu, elastinu a keratinu. Zaceluje i velmi poškozené vlasy (např. po trvalé ondulaci či častých tepelných úpravách). Zlepšuje jejich vzhled a texturu, obnovuje je a vyživuje. Má výbornou schopnost udržet dostatečnou vlhkost pleti a anti-agingový efekt, vyplňuje vrásky a minimalizuje nerovnosti pleti.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení