Jojoba esters

Jojobové estery jsou komplexní směsí mastných kyselin a mastných alkoholů spojených esterovou vazbou. Vznikají interesterifikací jojobového oleje, hydrogenovaného jojobového oleje nebo jejich směsi. Čistý jojobový olej a čistý hydrogenovaný jojobový olej jsou také správně nazývány jojobovými estery. Získávají se ze semen drobnolistého pouštního keře jojoby kalifornské (Simmondsia chinensis), která obsahují 47 až 62 % kapalného vosku. Chemická struktura jojobových esterů je velmi podobná struktuře lidského kožního mazu, velrybího oleje a jeho derivátů (využívají se jako jejich rostlinné náhražky). Jojobové estery jsou velmi odolné vůči oxidaci. Díky těmto pozoruhodným vlastnostem jsou využívány ve velké míře v kosmetických produktech, kde fungují jako změkčovadla a stabilizátory, které prodlužují jejich trvanlivost.

Jojobové estery dodávají produktům strukturu a jsou využívány k vytváření hedvábných olejových gelů bez mastnoty a lepivosti, což je skvělá volba pro emulze, tyčinky, balzámy i masti. Mají hydratační a zklidňující účinky, snižují suchost kůže, zvyšují pevnost pokožky a vyhlazují vrásky. Nemají negativní účinky na zdraví ani životní prostředí.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení