Kamélie olejná

Olej z Kamélie olejné je bohatý na esenciální mastné kyseliny. Obsahuje omega-6 mastnou kyselinu, kyselinu stearovou, olejovou, linolovou a linoleovou či eikosenovou a tetrakosenovou, což z něho činí silný antioxidant prospěšný v péči o pleť i tělo. Bývá také součástí make-upů a dekorativní kosmetiky. Hraje roli emulgačního činidla, změkčuje pokožku, hydratuje a vyživuje. Zlepšuje prokrvení, stimuluje růst nových kožních buněk a výborně hojí. Chrání kůži a vlasy před poškozením volnými radikály. Zvyšuje pružnost pleti, pomáhá léčit její zánětlivé reakce a zpomaluje projevy stárnutí. Olej z Kamélie olejné je výborný pro péči o vlasy a vlasovou pokožku, mírní projevy lupů, udržuje vlas vyživený, odolný vůči mechanickému poškození, snižuje vypadávání a podporuje růst novýc, kvalitních vlasů.

Kamélie olejná je vyšší keř, který může dorůstat do výšky 5-7 m, patří do čeledi čajovníkovitých (Theaceae nebo Camelliaceae). Pochází z Asie, pěstuje se hlavně v Indii a jižní Číně nebo Vietnamu, jako okrasná rostlina se rozšířila i do dalších částí světa. Původní Kamélie olejná kvete bílými květy, ale její kultivanty se mohou vyznačovat i jinou barevností. Nese třídílné plody, které obsahují až 2 semena o velikosti 2 cm, z kterých se lisuje olej jantarově zelené barvy. Kaméliový olej má neuroprotektivní a analgetické účinky. Zlepšuje funkce imunitního systému a působí jako ochrana proti rakovinovému bujení. Používá se v lidovém léčitelství či v asijské kuchyni, ale jeho hlavní využití spadá na pole kosmetického průmyslu.

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení