Karnauba

Karnauba v kosmetických přípravcích zvyšuje viskozitu, zahušťuje, funguje jako emulgátor, dodává texturu, tuhost, pružnost, plasticitu, lesk a třpyt. Na pokožce vytváří film, který chrání před vnějšími vlivy a díky jeho odolnosti prodlužuje trvanlivost líčení. Karnaubský vosk je hypoalergenní a vhodný tak i pro tu nejcitlivější pokožku.

Copernicia cerifera je tropický palmový strom, který roste výhradně v Brazílii. Sušením a následným drcením jeho listů je z nich vytlučen takzvaný karnaubský vosk, který se dále rafinuje a bělí. Konečný produkt jsou tedy malé amorfní voskové vločky nažloutlé barvy. Karnaubský vosk obsahuje mastné kyseliny, glykoly a kyselinu skořicovou. Své využití nachází v potravinářství (označený jako E903), průmyslu i kosmetice (hlavně dekorativní).

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení