Ricinový olej hydrogenovaný

Hydrogenovaný ricinový olej vzniká chemickou reakcí - hydrogenací. Je to proces, při kterém se kapalný ricinový olej tzv. nasycuje a mění svoji strukturu na voskovou látku, jantarově zbarvenou. Takto vzniklý hydrogenovaný (ztužený) olej se v kosmetickém průmyslu používá jako emulgační činidlo (zlepšuje schopnost tvořit emulze), změkčovadlo - emolient a stabilizátor emulzí. Kromě toho, že změkčuje kůži, tak také snižuje povrchové napětí (surfaktant) a zlepšuje strukturu a stabilitu kosmetických přípravků. Nemá dráždivé a negativní účinky.

Pozn.: Ricinový olej vzniká lisováním zralých a čerstvých semen skočce obecného, známého jako ricinovník (Ricinus communis). Semena ricinovníku jsou v syrovém stavu prudce jedovatá, obsahují smrtelně jedovatý jed ricin. Olej má výborné změkčující a regenerační účinky nejen na suchou namáhanou pokožku, ale také slabé lámavé vlasy a nehty. Efektivně zpomaluje proces předčasného stárnutí pleti.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení