Sójový protein

Sójový protein se získává z rostliny zvané Glycine Soja, česky sója luštinatá. Tato rostlina je původem z východní Asie, kde své využití našla hlavně v tradiční asijské kuchyni. Sóju tvoří až z 40% bílkoviny, dále pak esenciální aminokyseliny, minerály, vitamin E, glutamin, isoflavony a fytoestrogeny. Sójový protein se získává rozválením sójových bobů do vloček, následně se zbaví tuku, usuší se a vzniknou tři formy proteinu, které se dělí dle využití: texturizovaný sójový protein (vhodný jako náhražka masa), koncentrát sójového proteinu (obsahuje až 65% bílkovin) a izolovaný sójový protein (nejčistší forma sójového proteinu, která obsahuje kolem 90% bílkovin, při zpracování tohoto typu proteinu sójové vločky prochází ethanolovou extrakcí a neutralizací jejich pH- jedině tak lze dosáhnout vysokého množství proteinu ku celkové hmostnosti).

Sójový protein je zdravá, veganská náhražka živočišných či syntetických proteinových doplňků stravy, které mohou mít i škodlivý vliv na lidský organismus. Slouží jako jeden z největších zdrojů rostlinných bílkovin. Izolovaný sójový protein obsahuje až z 46% isoflavony, které snižují cholesterol, ženám pomáhají vyrovnat se s menopauzou a zpomalují řídnutí kostí. Sójový protein je vhodný jako doplněk stravy pro sportovce, kteří potřebují nabrat svalovou hmotu a zároveň si dopřát potřebnou regeneraci.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení