Squalene

Skvalen se získává z rostlinných (i živočišných) olejů, původně se získával ze žraločích jater, v dnešní době se většinou vyrábí z olivového nebo jiného rostlinného oleje. Je to tzv. "suchý olej", který se díky své struktuře velice snadno a rychle vstřebává do pokožky. Má antioxidační účinky a pomáhá pokožku chránit proti slunečnímu záření. Svým složením je velmi podobný přirozenému kožnímu mazu. Absorbuje do sebe toxiny i těžké kovy a pomáhá tak chránit pokožku proti vnějšímu prostředí. Skvalen pokožku hydratuje, zjemňuje a napomáhá dalším účinným látkám k lepšímu roztírání a vstřebávání. Je nekomedogenní, vhodný pro mladou a problematickou pleť, ovšem pomáhá také snižovat výskyt vrásek.

Jaký je rozdíl mezi skvalenem a skvalanem? Vlastně skoro žádný, obě látky mají v kosmetice to samé použití a fungují stejně. Rozdíl je ale ve stabilitě látky, Skvalen je získáván z olejů a nemá příliš dlouhou trvanlivost, Skvalan se vyrábí úpravou původního skvalenu a vydrží déle. Proto je také ve většině případů používán právě Skvalan. Najdete ho v krémech, v dekorativní kosmetice, v pečující tělové kosmetice i ve vlasové kosmetice (pomáhá s roztřepenými a poškozenými konečky vlasů).

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení