Včelí vosk

Včelí vosk, neboli beeswax nebo také Cera Alba, je jeden z nejpoužívanějších přírodních vosků v kosmetice, kde zastává funkci emulgátoru a zahušťovadla. V čisté podobě má pevné skupenství. V současné době se včelí vosk používá velmi často nejen v kosmetice, ale i ve farmaceutickém průmyslu, v potravinářství a v dalších odvětvích průmyslu. V kosmetice je včelí vosk nejčastěji používán u hutných krémů nebo mastí, které by měly na pokožce vydržet, jako jsou balzámy na rty, hutné ochranné krémy nebo extra hojivé krémy.

Funkcí včelího vosku v kosmetice je především ochrana pokožky proti vnějším vlivům, včelí vosk zůstává na povrchu a vytváří ochrannou vrstvu, pomáhá tak dalším látkám s hojením a regenerací poškozené pokožky, zatímco ji sám hluboce vyživuje a zvlhčuje. Je také protizánětlivý, zmírňuje otoky, má hojivé a zklidňující účinky zvláště na drobná poranění, záněty nebo popáleniny. Na pokožce vytváří voděodolnou vrstvu, tak kůži chrání a zabraňuje jejímu dalšímu poškození. Včelí vosk je velmi dobře snášen, ale pozor by si měly dát osoby, které jsou alergické na včelí produkty. Včelí vosk je živočišného původu, takže kosmetika s touto složkou není vhodná pro vegany. Ve veganské kosmetice se včelí vosk nejčastěji nahrazuje některým z rostlinných vosků nebo hutných másel, jako například voskem Candelilla nebo kakaovým či bambuckým máslem.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení