CANDELILLA VOSK

Candelilla vosk je produkt přírodního původu. Získává se z listů rostliny Euphorbia cerifera (Pryšec voskodárný), rostoucí ve střední Americe. V první polovině 20. století to byl nejpoužívanější vosk vůbec. Používá se jako náhrada jiných vosků (včelí nebo karnaubský). V kosmetických produktech plní funkci emulgátoru (pojí látky k sobě) a stabilizátoru (stabilizuje emulze).

Vosk přípravkům dodává texturu, zahušťuje a vytváří ochrannou vrstvu před vysoušním (často bývá jednou z hlavních složek rtěnek a balzámů na rty). Najdeme ho také v potravinách (pod označením E902), kde se používá na glazování potravin. Nemá žádné negativní účinky na zdraví.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení