Ceramidy

Nedostatek ceramidů je spojený se suchou, svědící, podrážděnou a k poškození více náchylnou pokožkou. V kosmetickém průmyslu se ceramidy přidávají do výrobků pro suchou či citlivou pleť se sklony k mechanickému poškození, v léčivých mastích na dermatitidu, ekzémy, psoriázu. Do pěsticích produktů se používá nejčastěji rostlinný ceramid, odvozený ze slunečnicového oleje.

Ceramidy podporují přirozenou ochrannou bariéru kůže a činí ji odolnější proti nepříjemným vlivům okolí. Tato bariéra brání např. růstu škodlivých bakterií a následnému zanícení pokožky. Ochraňují pokožku před předčasným stárnutím, zachovávají její přirozenou vlhkost. Nejsou ale činiteli pro eliminaci již vzniklých vrásek. Ve vlasové péči posilují kvalitu a sílu vlasů, dodávají jim lesk a zabraňují jejich dehydrtaci, chrání vlas při barvení a před horkem, např. při fénování. Snižují svědění pokožky a výskyt lupů. Jako kosmetická složka jsou ceramidy považovány za neproblematické a nepředstavují závažná zdravotní rizika.

Ceramidy - molekuly lipidů (tuků), jsou přirozenou součástí buněčných membrán. Lipidy mohou být kapalné či pevné látky rostlinného nebo živočišného původu. Ceramidy jsou složené z esfingosinu a mastné kyseliny. Tvoří 50 % naší kožní bariéry a jsou nezbytné pro udržení správné hladiny kožní vlhkosti, tvoří ochrannou vrstvu pokožky.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení