Glycerin

Dnes je nejvíce využíván 100% rostlinný glycerin. Vyrábí se z rostlinných olejů, jako např. řepkový, slunečnicový či kokosový olej. Je biologicky odbouratelný a obnovitelný. Glycerin lze získat také synteticky. Tato syntetická forma je chemicky identická s přirozeně se vyskytujícím glycerinem. Při kontaktu s pokožkou se tedy nechová jako cizí látka, nedráždí ji a nezpůsobuje alergie.

Hlavní funkcí glycerinu je hydratace a zjemnění/změkčení pokožky. Vykazuje vysokou hygroskopii (váže na sebe vlhkost). 

Glycerin (též glycerol) je čirá tekutina bez zápachu, patří mezi nejpoužívanější složky v kosmetickém průmyslu. Jedná se o přirozeně se vyskytující alkoholovou sloučeninu. Glycerin je vedlejším produktem výroby mýdla, což je proces známý jako zmýdelňování = saponifikace. Historicky se pro zmýdelňování používaly živočišné tuky nebo zdroje fosilního původu.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení