Vitamin C

Ascorbic acid (kyselina askorbová) je přírodní vitamin C, který se nachází v mnoha plodech (například rajčata, citron nebo grapefruit). Jedná se tedy o přírodní produkt, lze ho ale vytvořit i synteticky. V kosmetice se jedná o nejpoužívanější typ vitaminu C. Kyselina askorbová je nestabilní látka (pod UV světlem ztrácí svoje schopnosti). Není alergenem, ale může ve vyšší koncentraci dráždit pokožku.

Do kosmetických přípravků se přidává hlavně pro svou schopnost stabilizovat pH produktu. Je to silný antioxidant, chrání pokožku před působením volných radikálů a bojuje proti prvním příznakům stárnutí pleti tím, že ji zjemňuje, regeneruje, obnovuje její pružnost a sjednocuje barevný tón (má zesvětlující schopnosti). Také pomáhá hojit světlé strie a narušené tkáně (jizvy). Je nezbytný při tvorbě kolagenu a obnově buněk. Má protizánětlivé účinky, je tedy vhodná při léčbě akné. Na pleť mimo jiné působí lehce exfoliačně.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení