Ribes nigrum seed oil

Přírodní kosmetika rybíz používá převážně v produktech, které mají povzbudit unavenou pokožku či snížit projevy vyrážky. Má i anti-age vlastnosti, zpomaluje stárnutí pokožky.

Ribes nigrum, česky Rybíz, je keř, který plodí dobře známé černé a červené bobulky rybízu. Léčebné vlastnosti mají především jeho plody a listy. Rybíz je bohatý na řadu vitamínů (C, E, P a skupiny B), také vlákninu, ovocné kyseliny a minerální látky (magnézium, železo, zinek, draslík, vápník a další.) Je výrazným antioxidantem, používá se pro zvýšení imunity. V léčitelství se používá při problémech s hemeroidy či křečovými žílami. Napomáhá při virových onemocněních, snižuje projevy průjmu a ledvinových kamenů. Také se používá při problémech s bolavými klouby, dně, zvýšeném krevním tlaku a žaludečních problémech. Má pozitivní vliv na funkci zraku, dokonce působí protirakovinně. Jako parfemace skvěle funguje i v zubních pastách. Pečuje o dutinu ústní a snižuje podráždění dásní.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení