Rýže setá

V kosmetice se rýže používá hlavně ve formě hydrolyzovaného proteinu. Rýžový protein je za pomoci hydrolyzace rýže izolovaná látka s vysokou koncentrací prospěšných živin a je hypoalergenní. Rýže zlepšuje funkce krevního oběhu, posiluje schopnost obnovy kožních buněk, díky přítomnosti glutaminu a alaninu vyrovnává vlhkost pleti a udržuje dobrou hydrataci. Chrání pokožku před nepříznivými vlivy, srovnává její tón. Stimuluje tvorbu kolagenu, snižuje hyperpigmentaci a otoky. Ve vlasové péči eliminuje lupy, zlepšuje vlasovou strukturu. Bývá také součástí přírodního make-upu, rýžový prášek se přidává do pleťových pudrů.

Rýže setá je jednou z nejstarších a nejrozšířenějších zemědělských plodin, její domov je v Asii, konkrétně v jižní Číně, Thajsku a Indii. Rýže je v podstatě obilovina, dorůstá do výšky až dvou metrů a náleží do čeledi lipnicovitých (Poaceae). Pěstování rýže zabírá přibližně 3 % z celkové zemědělské produkce. Rýže jako potravina je bohatá na sacharidy, aminokyseliny, vitaminy (vitamin E, vitamin B1 (thiamin), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B3 (niacin), vitamin B6 a také vitamin K), kyselinu ferulovou, alantoin a škroby, které se starají o dobré zdraví těla i pokožky. Obsahuje životně důležité minerály, jako je hořčík, vápník, draslík, mangan, fosfor, zinek, železo, selen a vysoké množství vlákniny. Tyto hodnoty se ovšem vztahují k hnědé (naturální) rýži.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení